Γιατί στο Αχαικο Χωριό

Γιατί στο Αχαικο Χωριό

Παιχνίδια

Η φιλοσοφία μας

ΓΙΑΤΙ ΕΧΕΙ ΟΡΑΜΑ ΚΑΙ ΜΕΡΑΚΙ
Γιατί οι ιδιοκτήτες του, ο Τόλης και η Καίτη, είναι παιδαγωγοί που έκαναν το όραμά τους πράξη και το μοιράζονται με αυτά που περισσότερο αγαπούν, τα παιδιά, τα ζώα και τη φύση, σε μια γωνιά ψηλά στο βουνό μακριά από τον κουρνιαχτό της πόλης.

ΓΙΑΤΙ ΠΑΡΕΧΕΙ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΚΑΙ ΣΙΓΟΥΡΙΑ
Πέρα από τα υπερσύγχρονα συστήματα πυρασφάλειας, το αλεξικέραυνο, τις σύγχρονες εγκαταστάσεις, την περίφραξη, την απουσία πισίνας, την παρουσία γιατρού συνεχώς στο χώρο και τους προσεκτικά επιλεγμένους συνεργάτες(μέσω συνεντεύξεων και εκπαιδευτικών σεμιναρίων),η παρουσία των ιδιοκτητών στο Αχαϊκό χωριό είναι συνεχής, 24 ώρες το 24ωρο δίπλα στα παιδιά. Γνωρίζουμε το κάθε παιδί ξεχωριστά και συνεργαζόμαστε με τους γονείς σε προσωπικό επίπεδο, εξασφαλίζοντας έτσι την ευχάριστη και ασφαλή διαμονή των παιδιών και τη σιγουριά των γονιών τους. Είναι συνειδητή επιλογή μας να φιλοξενούμε πολύ λίγα παιδιά ανά περίοδο παρόλο που ο χώρος μας έχει δυνατότητα φιλοξενίας 10 πλάσιου (!) αριθμού παιδιών και αυτό γιατί δεν θέλουμε η ποσότητα να υποβαθμίσει την ποιότητα, την ατομικότητα και το οικογενειακό περιβάλλον που επιθυμούμε να υπάρχει στο Αχαϊκό χωριό!

ΓΙΑΤΙ ΕΧΕΙ ΑΠΙΘΑΝΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
Ο δροσερός καθαρός αέρας και το γάργαρο νερό της πηγής στα 1350 μέτρα υψόμετρο, δημιουργούν ένα απίθανο ορεινό περιβάλλον που βοηθά τα παιδιά να «ρουφήξουν» τη ζωή μέσα από το παιχνίδι, τη διασκέδαση, τη δράση, κάνοντας καινούργιους φίλους. Μακριά από τη ζέστη του Καλοκαιριού, τα κουνούπια, τους κινδύνους της θάλασσας.

ΠΕΤΡΑ ΚΑΙ ΞΥΛΟ
Οι εγκαταστάσεις του Αχαϊκού χωριού είναι σύγχρονες βαριές κατασκευές, αποκλειστικά από πέτρα και ξύλο, οικολογικά σχεδιασμένες και προσαρμοσμένες στο φυσικό περιβάλλον του βουνού. Έχουν όλες τις σύγχρονες ανέσεις, εσωτερικά μπάνια, καλοριφέρ, άριστη μόνωση κλπ. Τα παιδιά μας δεν ζουν σε…κοιτώνες, αλλά σε…ξενώνες! Παράλληλα όμως διαβιώνουν μέσα σε ένα απόλυτα φυσικό περιβάλλον και έχουν τη δυνατότητα όσα το επιθυμούν να ζήσουν διαφορετικές εμπειρίες, διανυκτερεύοντας σε σκηνές και ζώντας απίθανες στιγμές γύρω από τη φωτιά στην ΙΝΔΙΑΝΟΥΠΟΛΗ μας!

ΚΑΙ ΠΑΝΩ ΑΠ' ΟΛΑ ΓΙΑΤΙ...
Πέρα από τις συνηθισμένες δραστηριότητες μιας κατασκήνωσης (αθλητικές, καλλιτεχνικές, παιχνίδια κτλ) τα παιδιά έχουν την ευκαιρία να ασχοληθούν ουσιαστικά με...φυσικές ανθρώπινες δραστηριότητες, όπως άμεση επαφή και φροντίδα των ζώων της αυλής και των φυτών του αγροκτήματος!!!
Ιδιαίτερο μέλημά μας είναι να φροντίζουμε ώστε το κάθε παιδί να αισθάνεται σαν μέλος μιας μεγάλης οικογένειας και όχι μέλος μιας απρόσωπης ομάδας. Κάθε παιδί στο Αχαϊκό Χωριό είναι ένα ξεχωριστό άτομο με ιδιαίτερες ανάγκες και δικά του "θέλω". Εμείς, λοιπόν, φροντίζουμε όλα αυτά να ικανοποιούνται στο μέτρο του δυνατού και παράλληλα το παιδί να μάθει να λειτουργεί σαν μέλος μιας κοινωνικής ομάδας με υποχρεώσεις και δικαιώματα.
Αυτή είναι η παιδαγωγική μας άποψη!

Κατασκήνωση

Ώρες Επικοινωνίας Γραμματείας:

09:00 – 13:30 17:00 – 20:30

26910 25198, 6972013270

Για έκτακτες / εξαιρετικά επείγουσες περιπτώσεις εκτός ωραρίου, παρακαλώ καλέστε στο 6977624741Αίτηση Εργασίας:

Social Media:© Copyright 2017 Αχαϊκό Χωριό, Αίγιο - Kαλάβρυτα | Powered By Knowledge Broadband Services SA